Stop de Strop!

9 oktober 2018

Deze week voeren fysiotherapeuten in heel Nederland actie. En onze praktijk doet daar aan mee. We informeren u graag waarom we actievoeren:

De meeste patiënten van ons zijn bij een zorgverzekeraar verzekerd. Wij declareren die behandelingen bij de zorgverzekeraars. Daartoe moeten wij ieder jaar een contract afsluiten met die zorgverzekeraars. En dat is gewoon bij iedere fysiotherapeut het zelfde: tekenen bij het kruisje anders krijg je geen contract. En de inhoud van die contracten wordt steeds strenger voor ons, steeds meer onzinnige eisen aan administratie. Inmiddels zijn we 40% van de tijd bezig met administratie bezig, die we veel liever zouden besteden aan behandelen van patiënten. Wat ons ook erg steekt is dat het tarief dat we ontvangen in geen 13 jaar is aangepast. Geen euro. Terwijl alles echt wel duurder geworden is.

Kortom, we zitten in de knel: we moeten steeds meer doen, voor steeds minder geld.

Vandaar dat we deze week actie voeren en een stropdas zullen dragen. Die strop staat symbool voor de wurgende greep waarin de zorgverzekeraars ons houden.

  • De strakke strop die maakt dat we niet fatsoenlijk kunnen onderhandelen met zorgverzekeraars .
  • De strakke strop die maakt dat we de patiënten niet genoeg behandelingen mogen geven.
  • De strakke strop die maakt dat we de patiënten moeten overladen met tevredenheidsonderzoeken.
  • De strakke strop die ons straft als we dat niet doen.
  • De strakke strop van tarieven die 30% onder kostprijs liggen.
  • De strakke strop die bepaalt hoe hoog onze omzet mag zijn.

Kortom, we zijn tegen:

De strakke strop die patiënten en fysiotherapeuten benadeelt!

Uitgelicht

Zomervakantie, yes!

Zo zullen een hoop mensen denken. Heerlijk weg met de familie, vrij van werk, geen wekker, geen gehaast, geen stress en heerlijk doen wat je…

Lees meer »