Afspraak maken

Altijd welkom!

Hoe komt u bij ons terecht?

U kunt met uw klacht eerst naar uw huisarts, deze kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Uw behandelend specialist kan u ook doorverwijzen. Maar het kan tegenwoordig makkelijker.

Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de behandelingen of onderzoeken van een fysiotherapeut. Natuurlijk mag u eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Indien u besluit om direct, dus zonder tussenkomst van een arts, naar de fysiotherapeut te gaan, dan zal deze eerst een screening uitvoeren.

Deze screening bestaat vooral uit een vraaggesprek; uw klacht wordt geïnventariseerd en er worden ook een aantal vragen gesteld die aanwijzingen kunnen geven voor andere onderliggende problematiek. Vaak vindt er op basis van de conclusies uit dit gesprek aansluitend een lichamelijk onderzoek plaats. Op deze wijze wordt bepaald of uw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling. Deze hele procedure (intake en onderzoek) zal meestal zo’n 45 minuten in beslag nemen.

Voor sommige aandoeningen is echter wel een verwijzing noodzakelijk. Dit zijn in de regel de aandoeningen die op de door de overheid samengestelde “Chronische Lijst” staan en mogelijk een langer behandeltraject behoeven. Het gaat dan bijvoorbeeld om chronische aandoeningen zoals MS of de ziekte van Parkinson. Maar ook de behandelingen na verschillende soorten operaties staan op deze lijst. Wij kunnen u hierover exact informeren.

U kunt op verschillende manieren een afspraak bij ons maken:

  • Bellen: Het gemakkelijkste is om telefonisch een afspraak te maken. Onze afspraken worden centraal geregeld door onze receptionisten. Zij hebben een helder beeld van de mogelijkheden: 010 – 4665102 of:  010-8200170
  • Langslopen: u kunt op iedere locatie van ons even langsgaan om met de aanwezige fysiotherapeuten een afspraak te maken (zie ook het menu “Praktijken Rotterdam” aan de linker bovenkant van deze pagina);
  • Online: Op deze website kunt u een formulier vinden waarmee u met ons in contact kan komen. Wij bellen u binnen 24 uur terug om een afspraak te maken. Zie ook onze contactpagina.
  • WhatsApp: 06-33224679 om contact te leggen voor een eerste afspraak.

Wachtlijst

In principe werken wij zonder wachtlijst. Als u ons belt, streven wij ernaar om binnen 2 werkdagen een afspraak met u te maken op een van onze locaties.Indien u bijzondere wensen heeft, kan het langer dan 2 werkdagen duren.

Wij vinden dat u recht heeft op een goede, maar ook snelle behandeling, om zoveel mogelijk problemen in de toekomst te voorkomen. Mocht er door de verwijzend arts geoordeeld worden dat u met spoed behandeld moet worden, dan wordt er altijd met voorrang een afspraak gemaakt.

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn wordt er op sommige locaties ook in de avonduren gewerkt.

Uitgelicht

Weer plek bij Zwanger Fit

Zwanger Fit is een actieve cursus voor vrouwen vanaf 16 weken zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe…

Lees meer »