Ademtherapie en adembewustwording

Als je langdurig last hebt van spanning, kun je allerlei klachten krijgen zoals gespannen spieren, hartkloppingen of een versnelde ademhaling. Dit laatste noemen we ook wel hyperventilatie. Ook kunnen sommige longaandoeningen, zoals astmatische bronchitis de ademhaling beïnvloeden.

Klachten 

Een gespannen adempatroon kan allerlei oorzaken hebben en zich uiten in verschillende symptomen, die overigens ook weer spanning kunnen veroorzaken.

Diagnose 

Tijdens de eerste afspraak praat je met je fysiotherapeut over de problemen die je ervaart. Hij of zij zal je onderzoeken en dan samen met jou beoordelen of ademtherapie en adembewustwording een geschikte behandeling voor je is en samen met jou een behandelplan maken.

Behandeling

Je kunt bewust worden van je eigen ademhaling en leert omgaan met een gespannen ademtherapie. Dit doe je met hulp van praktische ademoefeningen in combinatie met ontspanningsoefeningen. Deze zijn makkelijk in te passen in het dagelijks leven. 

Kosten en meer informatie 

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Verzekeraars vergoeden ademtherapie via het aanvullende pakket.

Je kunt je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je zorgverzekeraar. En anders kan je  ademtherapeut uitleggen hoe het zit.

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl.

Ons team bestaat uit 

  • Floor van Ochten, fysiotherapeut, onder meer gespecialiseerd in ademtherapie

We doen dit op de volgende locaties

  • Soetendaalseweg 102
  • Verbraakstraat 30
  • Voorburgstraat 14