Echografie

Echografie is een aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek om een (nog) duidelijkere diagnose te kunnen stellen bijvoorbeeld als een behandeling bij een fysiotherapeut niet het beoogde resultaat oplevert.

Klachten

De bekendste ‘echo’ is de zwangerschapsecho. Met echografie kunnen we ook spieren, pezen, gewrichten en banden in beeld brengen. 

Vooral voor klachten van aan de oppervlakte liggende aandoeningen is echografie zeer geschikt. Denk aan een slijmbeursontsteking of peesklachten van de schouder. Er zitten namelijk veel voordelen aan een echo.

Diagnose 

Wanneer de fysiotherapeut denkt dat het handig is om een echo bij je te laten verrichten, doen we dat niet zelf. Echografie is een specialisme en daarom werken wij samen met Ivo Nieuwenhuis en Ruben Schuurmans van EchoLokaal. Zij zijn ruim 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut en hebben zich geschoold in echografie voor fysiotherapeuten, huisartsen en orthopedisch chirurgen. Eén keer per maand zijn zij op vrijdag bij ons in de praktijk aan de Voorburgstraat. Voordeel hiervan is dat je direct een diagnose krijgt. De echografist komt immers bij ons in de praktijk en geeft alle bevindingen meteen aan ons door. Andere voordelen zijn dat je niet naar het ziekenhuis hoeft, dat er geen wachtlijsten zijn en je ook geen verwijzing nodig hebt van de huisarts. 

Behandeling 

Een onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en maakt onderdeel uit van het fysiotherapeutisch onderzoek. Echografie is snel, geeft geen stralingsbelasting, is pijnvrij en maakt het maken van bewegende beelden mogelijk.

Meer informatie en kosten

De kosten van echografie zijn laag. Je zorgverzekeraar vergoedt dit als fysiotherapie. Heb je geen aanvullend pakket, dan gelden de reguliere tarieven.

Ben je benieuwd of echografisch onderzoek voor jouw specifieke klacht geschikt is? Neem dan contact op met onze receptie: 010 466 51 02 of stuur een email naar info@fysiotherapieplus.nl

Ons team 

  • De echo’s worden verricht door fysiotherapeuten Ivo Nieuwenhuis en Ruben Schuurmans van EchoLokaal.

We doen dit op de volgende locaties

  • Zij komen eens per maand op vrijdag naar onze praktijk in de Voorburgstraat