Fysiotherapie na trauma

Een ander woord voor trauma is ongeval. De trauma-fysiotherapeut heeft extra scholingen gevolgd voor de behandeling van patiënten met uitgebreid of ernstiger letsel en verwondingen. Bijvoorbeeld na een ongeluk met een botbreuk waarna een operatie heeft plaatsgevonden. De fysiotherapeut heeft verstand van de gebruikte operatietechnieken en verschillende fasen van het herstel.

Behandeling

Onze trauma fysiotherapeuten hebben extra scholingen gevolgd met betrekking tot trauma letsel en de bijbehorende chirurgische behandelingen. Daarbij hebben zij ook ruime ervaring met deze behandelingen. Zij houden hun kennis op peil middels extra studie en het overleg met de chirurgen en collega trauma fysiotherapeuten uit het ziekenhuis en andere praktijken in een trauma-netwerk.
Onze fysiotherapeuten hebben één- of tweemaal per maand overleg met de traumachirurgen uit het Erasmus MC en Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hiermee zijn de lijnen met de artsen heel kort en kan uw situatie besproken worden om uw revalidatie zo effectief mogelijk te maken.
Uw behandelingen zullen meestal bestaan uit oefeningen die u (onder begeleiding) zelf uitvoert. Soms zal uw therapeut de beweeglijkheid proberen te herstellen met speciale technieken. We zullen u daarbij steeds adviseren en begeleiden. Soms worden er hulpmiddelen gebruikt.

Het vervoer naar de fysiotherapeut uit het fysiotherapeutisch traumanetwerk

De afspraak vindt in principe altijd plaats op de praktijk tenzij u niet in staat bent om de praktijk zelfstandig of met behulp van iemand anders te bezoeken. In dat geval zal de fysiotherapeut bij u aan huis komen tot het moment dat u wel in staat bent om de praktijk zelfstandig te bezoeken. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van zorgvervoer. Meer informatie hierover kunt u via uw zorgverzekeraar krijgen.

Vergoedingen fysiotherapie

Een botbreuk valt onder de chronische lijst van aandoeningen voor fysiotherapie, net als sommige operaties. Deze chronische indicatie is meestal 6 tot 12 maanden geldig. De eerste 20 behandelingen komen uit uw aanvullende verzekering. Indien u hier niet over beschikt dient u de behandelingen tot en met de 20e behandeling zelf te betalen. Na de 21e behandeling fysiotherapie komt de vergoeding uit de basisverzekering. Voor meer informatie kunt u hiervoor uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekering.

Ons team:

  • Noor Kwakkenbos
  • Rick Zee

Wij doen dit op de volgende locaties:

  • Voorburgstraat 14
  • Soetendaalseweg 102
  • Bergwegplantsoen 390