Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, merk je pas als je lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut, een specialist op het gebied van ons dagelijks bewegen.

Klachten 

Bij ons kunt je terecht voor de behandeling van lichamelijke klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Het kan gaan om sportblessures, klachten die ontstaan door een verkeerde houding of bewegingen op je werk, die ontstaan door een ongeluk of een ziekte of simpelweg doordat je lichaam ouder wordt. 

Wij adviseren, behandelen en begeleiden je zodat je weer normaal door kunt gaan met je dagelijkse leven. Je leert hoe je verdere problemen kunt voorkomen of beperken door op een verantwoorde manier te bewegen

Diagnose 

Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je vragen te stellen en je te onderzoeken. Op basis daarvan zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen dat goed bij jou past. 

Behandeling 

Een fysiotherapeutische behandeling kan uit allerlei onderdelen bestaan. Van het doen van oefeningen en maken van (coördinatie)oefeningen, het trainen van spieren, massage, het leren omgaan met hulpmiddelen tot het geven van informatie en adviezen. 

Veel van onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van bepaalde klachten of het werken volgens bepaalde technieken. Op die manier willen we er voor zorgen dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. 

Meer informatie en kosten 

Je kunt bij ons terechtkomen nadat je door je huisarts of medisch specialist naar ons bent doorverwezen. Maar je kunt ook direct contact met ons opnemen. 

Het kan zo zijn dat je behandeling helemaal of gedeeltelijk wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Vaak moet je je hiervoor aanvullend verzekeren. Of je behandelingen vergoed krijgt, kun je nalezen in je verzekeringspolis of je kunt er naar vragen bij je zorgverzekeraar.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op www.fysiotherapie.nl en dan het kopje “Verzekering”. 

Sinds november 2023 werken we samen met FysioGroepNederland en zijn we onder de naam “FGN Zuid West Rotterdam BV” te vinden. De daarbijbehorende AGB code is 04031290.

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl.

Ons team en locaties waar wij werken

We hebben 36 fysiotherapeuten in dienst met elk hun eigen specialisatie(s). Zij werken op locaties verspreid over heel Rotterdam