Fysiotherapie

Moderne behandelkamers

Maak kennis met uw fysiotherapeut

Het menselijk lichaam is een verbazend knap georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, merkt u pas als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut, een specialist op het gebied van ons dagelijks bewegen.

Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

 

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan veel mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Wij adviseren, behandelen en begeleiden u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten. U leert hoe u door verantwoordt bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

 

Wat doet een fysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Dit is maatwerk. We werken veel met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Wij helpen samen met u te zoeken naar mogelijkheden van herstel.

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit informeren, adviseren, oefenen en sturen van bewegingen, spierkrachttraining, coördinatieoefeningen, het voorzien in hulpmiddelen en/of massage. Stroomvormen worden door de moderne fysiotherapeut nog maar zelden toegepast.

 

Welke specialisaties zijn er ?

Fysiotherapeuten kunnen zich met een vervolgstudie specialiseren in een bepaalde behandeltechniek of aandoening. In onze praktijk werken veel collega’s met zo’n verbijzondering. Op deze manier kunnen wij er zorg voor dragen dat u de best mogelijke behandeling zult ondergaan. Op deze website kunt daar meer informatie over vinden.

 

Hoe komt u bij een fysiotherapeut terecht?

U kunt met uw klacht naar de huisarts gaan, die kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Uw specialist kan u ook doorverwijzen. Maar het is ook mogelijk om zonder verwijzing van een arts ons te bezoeken. Zie hiervoor ook het onderdeel contact op deze website.

De behandeling kan geheel, gedeeltelijk of niet worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw verzekeraar. In de meeste gevallen is er een vorm van dekking voor behandelingen fysiotherapie in de aanvullende polis van uw zorgverzekeraar.
Zie ook: www.fysiotherapie.nl  en de pagina “kosten” op deze website.

 

Eénmalig consult

In onze praktijk bestaat de gelegenheid tot een éénmalig consult om uw klachten te onderzoeken. Dit kan gebeuren op aanvraag van uw behandelend arts, maar u kunt ook op eigen initiatief zo’n consult aanvragen. Dit consult wordt meestal vergoed uit de aanvullende polis van uw ziektekostenverzekeraar. Tijdens zo’n consult wordt er een onderzoek naar uw klachten gedaan, waarbij een uitgebreide fysiotherapeutische diagnose wordt gesteld. Vervolgens maakt de fysiotherapeut een schriftelijke rapportage naar uw arts waarin eventueel een voorstel voor een behandelplan verwerkt zit.

Gezamenlijk wordt dit verslag besproken en aan de hand hiervan wordt besloten welk vervolgtraject voor u het meeste geschikt is. Wanneer blijkt dat in uw situatie fysiotherapie of een verbijzondering daarvan voor u het meest geschikt is, dan zullen wij in onze praktijk op zeer korte termijn met uw behandelingen beginnen.

Uitgelicht

Weer plek bij Zwanger Fit

Zwanger Fit is een actieve cursus voor vrouwen vanaf 16 weken zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe…

Lees meer »