Fysiotherapie voor ouderen

In onze moderne wereld worden de mensen steeds ouder. Een leeftijd van 80 jaar was vroeger een uitzondering, maar door de moderne gezondheidszorg kijkt niemand daar meer van op. Ook stellen we steeds hogere eisen aan de kwaliteit van leven. De meeste mensen willen dan ook zolang mogelijk een actief leven leiden, met zoveel mogelijk zelfstandigheid. In zo’n actief leven is er geen plaats voor ouderdomskwalen. Veel voorkomende klachten bij ouderen zijn slijtageklachten van de gewrichten en het ontkalken van het skelet (osteoporose). Vaak zijn er gelijktijdig andere kwalen, zoals hart- en vaatziekten of aandoeningen aan andere organen. Ook komen op hogere leeftijd neurologische aandoeningen als de ziekte van Parkinson of hersenbloedingen vaker voor.

Elke ouderdomskwaal vereist een specifieke behandeling, die vaak in nauwe samenwerking met huisarts, verpleeghuisarts of specialist tot stand komt. Zo’n behandeling kan dan gegeven worden door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van ouderen; een geriatrie fysiotherapeut.

Maar ook ouderen zonder aandoeningen kunnen door een speciaal bewegingsprogramma gegeven door de fysiotherapeut langer gezond en zelfstandig blijven. Vaak gaat het dan om oefeningen in groepsverband om zolang mogelijk de lichamelijke mogelijkheden te behouden.

In verschillende vestigingen van Fysiotherapie PLUS kunt u een afspraak maken met een geriatrie fysiotherapeut.

Uitgelicht

Weer plek bij Zwanger Fit

Zwanger Fit is een actieve cursus voor vrouwen vanaf 16 weken zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe…

Lees meer »