Geriatrie fysiotherapie

Helaas komt ouder worden vaak met gebreken. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans wordt dat je klachten krijgt of minder mobiel wordt. De kans op problemen wordt groter als je niet (meer) voldoende beweegt. Speciaal voor kwetsbare ouderen en mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut. Hij of zij heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden die veel voorkomen bij het ouder worden.

Klachten 

We worden met zijn allen steeds ouder en stellen ook steeds hogere eisen aan onze kwaliteit van leven. We willen het liefst zo lang mogelijk een actief leven leiden met behoud van zoveel mogelijk zelfstandigheid. 

Je zit dan niet te wachten op ouderdomskwalen, zoals slijtage of sterke ontkalking van je gewrichten. Of wat dacht je van hart- en vaatziekten en aandoeningen aan andere organen. 

Ook komen op hogere leeftijd neurologische aandoeningen als de ziekte van Parkinson, dementie en hersenbloedingen vaker voor.

Behandeling

Elke ouderdomskwaal vereist een specifieke behandeling, die vaak in nauwe samenwerking met huisarts, verpleeghuisarts, de thuiszorg of specialist tot stand komt. 

Zo’n behandeling kan dan gegeven worden door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van ouderen: een geriatriefysiotherapeut.

Maar ook ouderen zonder aandoeningen kunnen door een speciaal bewegingsprogramma, dat gegeven wordt door de fysiotherapeut, langer gezond en zelfstandig blijven. 

Vaak bestaat het programma uit oefeningen in groepsverband om zolang mogelijk de lichamelijke mogelijkheden te behouden.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij informeert patiënten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Meer informatie en kosten

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Verzekeraars vergoeden geriatriefysiotherapie via het aanvullende pakket.

Je kunt je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je zorgverzekeraar. En anders kan je  geriatriefysiotherapeut uitleggen hoe het zit.

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl.

Ons team

  • Rick Zee, fysiotherapeut, met aandachtsgebied mannelijke bekkenbodem, geriatriefysiotherapie, dry needling
  • Sanne Kreeberg, fysiotherapeut, master fysiotherapie psychosomatiek i.o.

Wij doen dit op de volgende locaties 

  • Soetendaalseweg 102
  • Bergwegplantsoen 390