Hand- en polstherapie

De handtherapeut richt zich op klachten van de pols, hand en vingers, maar betrekt daar ook de elleboog, schouder en nek bij, omdat deze regio’s elkaar beïnvloeden. De hand is een complex geheel van enorm veel spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten op een klein oppervlak. Deze structuren zorgen er samen voor dat je je hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

Klachten 

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren. Bij ontzettend veel handelingen gebruik je je handen en dat doe je ook nog eens de hele dag door. Daarom is het belangrijk om blessures aan je hand en pols tijdig en op de juiste manier te behandelen. 

Diagnose 

Tijdens eerste afspraak kun je de klachten met de handtherapeut bespreken. Hij zal je lichamelijk onderzoeken en samen met jou een behandelplan vaststellen. 

Behandeling 

Naast het oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, behoort het aanmeten en maken van spalken ook tot het werkveld van de handtherapeut. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel van de spalk.

Meer informatie en kosten 

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Verzekeraars vergoeden het programma vaak grotendeels via het aanvullende pakket.

Je kunt je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je zorgverzekeraar. En anders kan je handtherapeut uitleggen hoe het zit.

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl.

Ons team:

  • John Velsink is fysiotherapeut en handtherapeut. 

Wij doen dit op de volgende locaties: 

  • Voorburgstraat 14
  • Erasmusstraat 164
  • Sint Jobsweg 10

Een handtherapeut is een fysiotherapeut of ergotherapeut, die een vervolgopleiding voor handtherapie heeft gedaan.

Handtherapie

De handtherapeut richt zich op klachten van de pols, hand en vingers, maar betrekt daar ook de elleboog, schouder en nek bij, omdat deze regio’s elkaar beïnvloeden. De hand is een complex geheel van enorm veel spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten op een klein oppervlak. Deze structuren zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren; bij ontzettend veel handelingen worden de handen gebruikt en het is dus belangrijk, dat de handblessures op de juiste manier behandeld worden.

Naast het oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, behoort het aanmeten en maken van spalken ook tot het werkveld van de handtherapeut. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel van de spalk.