Ontspanningstherapie

Iedereen voelt zich wel eens gespannen.

Meestal is dit een normale reactie van het lichaam om in een bepaalde situatie een goede prestatie te leveren. Soms kan het gevoel optreden voortdurend onder spanning te staan, zelfs zonder aanleiding.  De natuurlijke reactie van spanning en ontspanning is dan ontregeld. Dit kan zich uiten in klachten zoals spierpijnen, hoofdpijn, slapeloosheid en hyperventilatie.

Door middel van ontspanningsoefeningen kan men zich bewust worden van het verschil tussen(lichamelijke) spanning en ontspanning en leert men de juiste (ont)spanning bereiken in vele situaties.

Ontspanningstherapie wordt in onze praktijk zowel individueel als in groepsverband gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende basistechnieken, zoals Jacobson, Schulz en Laura-Mitchell. Belangrijk is dat de patiënt de oefeningen zelf aanleert en het thuis oefent en toepast.

 

Iets voor u?

Al u wilt weten over deze therapievorm kunt u het beste even contact opnemen met onze praktijk. De onderstaande collega’s zullen uw vragen graag beantwoorden:

Wilma van Arendonk
Carla Hageman
Lisa Hinfelaar
Petra Fokkinga

Floor van Ochten

 

Uitgelicht

Dit zijn beste zorgpolissen voor fysiotherapie in 2019

In december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Vergelijken van die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite…

Lees meer »