Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Hij of zij helpt je bij het voorkomen en behandelen van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet precies wat er allemaal in het lichaam gebeurt en hoe sportblessures ontstaan. Of het nu een blessure die al langere tijd bestaat of die nu is ontstaan. Ook kan de sportfysiotherapeut helpen bij revalidatie na een operatie. 

Klachten 

Je kunt je door huisarts laten doorverwijzen of direct terecht bij de sportfysiotherapeut voor uiteenlopende klachten en behandelingen: 

  • Sportspecifieke revalidatie na (sport)trauma of operatie
  • Acuut letsel aan je schouder, heup, knie of enkel
  • Acuut spierletsel 
  • Overbelasting van spieren en gewrichten  
  • Advies om (nieuwe) blessures te voorkomen 
  • Sportspecifieke trainingen (na een blessure) bij (top-)sport 
  • Sporten met een chronische aandoening 

Diagnose 

Tijdens de eerste afspraak praat je met je fysiotherapeut over de problemen die je ervaart. Hij of zij zal je onderzoeken en dan samen met jou beoordelen of sportfysiotherapie een geschikte behandeling voor je is en samen met jou een behandelplan maken.

Behandeling 

Een sportfysiotherapeut behandelt niet alleen fanatieke sporters, maar ook ouderen en kinderen bij wie sport onderdeel is van een behandeling. Maar ook begeleidt hij of zij mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen of willen beginnen met sporten, maar niet weten hoe ze dat het beste kunnen doen. 

De behandeling bestaat uit het doen van oefeningen die bij jouw sport passen en ook krijg je tips en oefeningen voor thuis. Als het nodig is, overlegt de fysiotherapeut met je trainer. Het doel is om je zo snel mogelijk op je oude of een goed niveau te krijgen zodat je weer naar hartenlust kunt sporten. 

Meer informatie en kosten 

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Verzekeraars vergoeden het programma grotendeels via het aanvullende pakket.

Je kunt je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je zorgverzekeraar. En anders kan je  sportfysiotherapeut uitleggen hoe het zit. 

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telefoonnummer 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl. 

Bij Fysiotherapie Plus werkt Dennis Noordzij, Master Sportfysiotherapeut

Wij doen dit op de volgende locatie: 

  • Voorburgstraat 14