YVLO-ZwangerFit®

YVLO-ZwangerFit® is een cursus voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Je kunt meedoen vanaf de zestiende week van je zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. De cursus is er voor bedoeld om fit je zwangerschap door te komen en je bekkenbodem en bekkenbodemspieren te versterken. 

Klachten

Voldoende bewegen is altijd belangrijk, maar helemaal als je zwanger bent. Door op een goede, verantwoorde manier te blijven sporten kun je veel klachten tijdens de zwangerschap voorkomen of verminderen. 

Diagnose

Je kunt je aanmelden voor de lessen van YVLO-ZwangerFit®, maar ook het advies krijgen van bijvoorbeeld je huisarts, verloskundige of gynaecoloog om dit te doen. En zeker als je bijvoorbeeld bekkenklachten krijgt of minder makkelijk kunt bewegen door je zwangerschap.  

Behandeling 

Tijdens de lessen van YVLO-ZwangerFit® ga je actief, maar op een verantwoorde manier aan de slag. Je werkt aan het behoud of verbeteren van je conditie, je balans, coördinatie en het versterken van je spieren. Ook werk je aan het verminderen of voorkomen van bekkenklachten. 

Het trainen heeft als resultaat dat je je fitter voelt tijdens de zwangerschap, daardoor langer mobiel en zelfredzaam blijft tijdens je zwangerschap. Daarnaast krijg je adviezen en oefeningen voor een goede lichaamshouding en het op een goede manier bukken en tillen. 

Ook kun je, je door de cursus beter voorbereiden op je bevalling en ook kun je daar door het volgen van de cursus sneller lichamelijk en geestelijk herstellen.  

Verder kom je in aanraking met andere jonge moeders die precies hetzelfde meemaken als jij. De actieve lessen eindigen met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Theorielessen

Naast actieve lessen, worden er theorielessen gegeven. In deze lessen – ook wel coachingslessen genoemd – komen allerlei onderwerpen die te maken hebben met je zwangerschap, bevalling en de periode erna aan bod. 

Je krijgt uitleg over de functie van je bekken en bekkenbodemspieren en problemen die daarmee kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap. Verder wordt er aandacht bestaan aan je houding, hoe je het beste beweegt, bukt, tilt en op het toilet zit. 

Bij de theorie horen oefeningen die je tijdens de actieve lessen doet. Bij een van de theorielessen mag je je partner meenemen. 

Meer informatie en kosten  

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Onze YVLO-ZwangerFit®-groepen bestaan uit maximaal 10 vrouwen, waardoor iedereen veel aandacht krijgt. Elke les duurt een uur. Je kunt instromen op elk willekeurig moment. Je bent welkom vanaf dat je ongeveer 16 weken zwanger bent tot 9 maanden na je bevalling.

Voor vragen of mogelijkheden over de behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl. 

Ons team

  • Floor van Ochten-de Vries, fysiotherapeut, ZwangerFit® docent, babymassage, ontspanningstherapie, ademtherapie
  • Petra Fokkinga-Bannink, fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, ZwangerFit® docent

Locatie, kosten en tijden

De bijeenkomsten van YVLO-ZwangerFit® zijn allemaal op onze hoofdlocatie aan de Voorburgstraat 14 of buiten.

Kosten losse les: € 15,50
10 Strippenkaart: € 145,00 (ook te gebruiken na je bevalling voor de MamaFit lessen)
Coachingsblok: € 62,50 (4 lessen inclusief 1 partnerles)

Bij korter dan een uur van tevoren afzeggen van de les op dezelfde dag worden de kosten doorberekend.
DagVanTotWaar en Wat
Maandag12:00 uur13:00 uurBinnen Zwanger / Mama Fit
Woensdag19:00 uur20:00 uurBuiten Zwanger / Mama Fit
20:00 uur21:00 uurBinnen Zwanger / Mama Fit