Medische trainingstherapie

Deze therapievorm, ontwikkeld in Scandinavië, is een vorm van training en therapie, waarbij met behulp van specifieke oefeningen en soms met behulp van oefenapparatuur op een verantwoorde manier wordt gewerkt aan je houding en motoriek. 

Klachten 

Medische trainingstherapie kan helpen als je langdurige klachten hebt door een verkeerde lichaamshouding of motoriek, als je een ingreep hebt gehad zoals een nieuwe knie of heup. 

Ook kan het helpen als je COPD hebt, herstellende bent van een hart- of vaataandoening of wanneer je diabetes hebt. Verder is medische oefentherapie bijvoorbeeld nuttig bij overgewicht of voor, tijdens of na de behandeling van kanker.

Diagnose 

Eigenlijk is de training voor iedereen. Je leeftijd, eventuele klachten of je conditie vormen geen belemmering voor deelname. Aan de hand van een uitgebreide intake, waarbij we ook kijken naar eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik, wordt jouw beginniveau bepaald. Vervolgens wordt er een individueel oefenprogramma voor je vastgesteld. 

Behandeling 

Deze functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en apparaten. 

De training wordt weliswaar in groepsverband gegeven, maar is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. Door de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut en een sportinstructeur is de kans op overbelasting of blessures gering.

Het accent van het programma ligt op het oefenen in bewegingspatronen die bekend zijn voor je lichaam. Hierbij train je spieren, verbeter je conditie en leer je je lichaam beter belasten.

Het einddoel is dat je zo optimaal mogelijk herstelt waardoor je de dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren zoals je dat gewend bent. 

Meer informatie en kosten

Bij Fysiotherapie Plus willen wij altijd zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Je kunt bij medische trainingstherapie terechtkomen na doorverwijzing van je huisarts of medisch specialist. Maar je kunt je ook zelf aanmelden. 

Medische trainingstherapie kun je vergoed krijgen via de aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar. Je kunt je polisvoorwaarden lezen of contact opnemen met je zorgverzekeraar. En anders kan je fysiotherapeut uitleggen hoe het zit.

Voor vragen over of mogelijkheden voor behandeling kun je altijd contact opnemen met onze praktijk, via telnr. 010 466 51 02 of door het sturen van een e-mail naar info@fysiotherapieplus.nl. 

Ons team 

  • Alle fysiotherapeuten 
  • Sercan Çaģlar, fitnessinstructeur 
  • Marjolijn van der Meer, fitnessinstructeur 
  • Jordi van Munster, hoofd instructeur
  • Siri Benthem, fitnessinstructeur
  • Jaimy Mudde, fitnessinstructeur
  • Ibraahiem Dijks, fitnessinstructeur
  • Beau Maas, fitnessinstructeur

Wij doen dit op de volgende locaties 

  • Voorburgstraat 14
  • Schiedamseweg 185

Medisch Training Centrum Plus

Zie ook de aparte pagina van ons Medisch Training Centrum Plus aan de Voorburgstraat hier in Rotterdam voor een uitgebreid rooster van mogelijkheden. Klik hier: Medisch Trainingcentrum Plus